Interiörguiden

Viktigt med en skön säng

En av de viktigaste möblerna i hemmet, det är sängen. Den tillbringar vi rätt mycket tid i, dels för att sova, dels även andra tillfällen då du kanske gillar att läsa i sängen med mera. Det kan vara bra att investera i en billig kontinentalsäng. Både säng och madrass har stor inverkan på hur vi sover. Det gäller att du inte har för bråttom när du köper säng. Ta inte första bästa! Du ska ju ha din säng i många år framöver. Då är det bra att välja en säng du trivs att sova i. Det är så klart individuellt vad för säng du sover skönt i. Dock finns det en bra grundregel är att sängen ska ge dig det stöd du behöver samt att madrassen bör vara minst tio centimeter längre än vad du är, och helst så bred som möjligt.

Hitta rätt säng

Om ni är två som sover i sängen är det viktigt att sängen och madrassen passar er båda. Är ni olika långa och väger olika mycket bör ni ha två olika madrasser. Kanske vill ni också ha olika hårdhet/mjukhet och material i bäddmadrassen.

Sedan spelar det även roll vad du har för sovställning, vad du ska ha för säng. Det för att din kropp ska må bra efter att ha legat på det sätt du sover på. Det är viktigt att få bra stöd för ryggen och kroppen.

Se till att provligga sängar innan du bestämmer dig för vad du ska köpa!

9 Jun 2020