Interiörguiden

Vikten av att välja rätt mäklare

Om du ska sälja din bostad, så är valet av mäklare viktigt. Mäklaren får ju ett stort ansvar i att hjälpa dig med att få så bra betalt som möjligt, samt även hjälpa dig med alla andra delar. Att bara välja ut den mäklare som tar lägst mäklararvode är inte alltid det smartaste. Dock kan det vara bra att jämföra mäklare. Kolla av vilka mäklare som finns nära dig. Sedan kan det vara en god idé att bjuda hem flera av dem till dig och den bostad du ska sälja. Oftast är detta ett kostnadsfritt möte. Se sedan till att jämföra deras tjänster, hur de är som personer, vad de tar i arvode med mera.

Be om detta från mäklaren 

Det finns ett par saker du bör be om från mäklaren. Du bör be om en bedömning av bostadens marknadsvärde samt att du även bör be om en  offert över vad mäklaren tar i arvode samt vad som ingår i tjänsten.

Be även mäklaren att ge dig en övergripande genomgång över han eller hon jobbar samt hur själva  försäljningsprocessen ser ut.

Be även om tips och råd kring olika saker som renoveringar/förbättringar för att öka bostadens värde innan försäljningen.

Du bör även se till att ställa många frågor till de olika mäklarna, så som om de är specilist på ditt område och bostadstyp, om mäklaren har en god rutin av yrket, om det finns köpare till bostaden och vad de tar i provision.

10 Oct 2022