Interiörguiden

Varmt och skönt med golvvärme

Något som är skönt att ha hemma, det är golvvärme. Det gör det varmt och skönt om fötterna. Det finns även andra fördelar med att ha golvvvärme installerat. Du kan ha det som enda värmekälla om du så önskar. Sedan är det även en mer jämn värme i de rum sim du väljer att ha golvvärme i. Genom att fördela värmen på ett golv så ger det en skön värme i hela rummet. Gradantal i ett rum bör vara på  23-24 grader vid våra fötter och mellan 18 till 20 grader i höjd med huvudet. Då mår man som bäst. Ska du renovera hemma, satsa på billigt VVS och golvvärme. 

Praktiskt med varma golv

Att ha golvvärme hemma är praktiskt, så som i badrummet då det hjälper till att torka upp det blöta som blir efter en dusch och bad. Samma sak gäller med entré och hall, speciellt under vintern då det dras in snö och slask som snabbt försvinner med ett värmegolv. 

Golvvärme är bra även för att du kan dåp slippa att ha en massa fula element som tar en massa plats. Det gör det bra mycket lättare att inreda då de inte sitter ivägen så att säga. Du får ju värmen du behöver genom att ha värme i dina golv. Du kan installera vissa delar av ett värmegolv själv men det är även ett måste med en behörig elektriker samt billigt VVS. Då blir jobbet utfört på ett korrekt sätt. 

5 May 2020