Interiörguiden

Välja rätt storlek på möblerna

När du inreder med ditt hem och ska välja möbler så är det bra att ha rätt storlek på dem. Det får inte vara för stora möbler och inte heller för små. Du måste utgå från var möbeln ska stå, för att hitta den perfekta storleken och det oavsett om du ska köpa en säng, möbler från Rowico eller ska satsa på ett nytt soffbord. 

När man ska placera en säng så bör den placeras olika beroende på om det är en enkelsäng eller en dubbelsäng. Enkelsängar ställs med fördel mot väggen, medan en dubbelsäng bör ha fria sidor på varje sida, gärna minst 60 cm. 

Tredjedelsregeln

Det finns ett sätt att inreda efter och det är efter det som kallas tredjedelsregeln. Det innebär helt enkelt att dela in rummet i tredjedelar och det kan appliceras på tavelväggar, så väl som när du ska placera soffor i vardagsrummet. Det är bra om soffans längd motsvarar två tredjedelar av väggen bakom. Tredjedelsregeln gör att det blir bra balans i rummet. Även med soffbordet ska du tänka på tredjedelsregeln. Soffbordet bör motsvara cirka två tredjedelar av soffans totala längd. 

Inred på ditt eget vis

Det finns inga lagar eller regler som du måste följa när du ska inreda. Självklart är det helt ok att köpa en mega-soffa om det är vad du vill ha eller att ställa dem helt mot tredjedelsregeln. Alla inreder på det sätt som de känner att de trivs bäst med helt enkelt. 

 

 

1 May 2020