Interiörguiden

Våga inreda med färg

Något många är lite rädda för, det är att inreda med färg. Men kolla in vilken inredningsblogg som helst, så ska du se att det är inte nåt att vara rädd för! Många gillar ju att använda färger, men så kanske det är så att du är osäker på hur du ska kombinera eller ta in färgerna på rätt sätt.

Ett bra tips när det kommer till att börja plocka in färg i inredningen det är att köpa kuddar i olika mönster och nyanser. Kuddar är enkla att byta ut och skapar en fin färgklick i till exempel soffan. Växter är ett annat hett tips, för att få lite färg på din tillvaro.

Fler bra tips för att inreda med färg

Ett alternativ, som inte är så farligt att testa på om man vill ta in mer färg i hemmet är att ta in textiler med färg. Du kanske inte vågar måla om hela rummet, men med textiler kan du få in färger och dessutom byta ut dem efter säsong. Du kan sätta färg med kökshanddukar, överkast, badrumsmattor, gardiner med mera! Samma sak med mattorna på golvet, testa att ha dem i färg. Sen kan du testa i mindre skala att måla om ett rum eller så, för att känna på hur det känns. Ta hem färgprover och tapeter och känn av vad du vågar att använda i ditt hem och i din inredning.

 

 

 

6 Sep 2018