Interiörguiden

Vad varje hemmasnickare behöver ha för verktyg hemma

Om man gillar att kunna göra en del själv med snickrande och sånt, så är det bra att ha en del verktyg hemma. Det är även bra om du bara så ska sätta upp tavlor eller liknande. Tips för byggande med mera hittar du på byggbloggen. Här i denna text får du tips på vilka verktyg du bör satsa på att ha hemma. Det finns ingen exakt manual för vad som behövs, det eftersom det beror ju lite på vad det är du vill ha dem till. Men, det finns så att säga vissa rekommendationer, en grundläggande verktygslåda för den som vill kunna laga, fixa, bygga och göra snyggt i hemmet.

Verktyg som är bra att ha hemma

Verktyg som är bra att skaffa är dessa:

Hörselskydd är bra att ha för att skydda hörseln på ett bra sätt. Det finns många varianter att välja på. Från de allra enklaste till de med radio eller wifi inbyggda. 

Hammare är ett självklart verktyg som de flesta har behov av då och då. Det finns många olika sorters hammare på marknaden, men den vanligaste hammaren för hemmabruk är snickarhammaren. Den har en kklo på baksidan för att kunna dra ut spikar med. 

Handskar är bra för att skydda händerna med. Det är bra att ha flera olika. Det så att du kan ha dem då du snickrar, målar, utför trädgårdsarbete och så vidare. 

Ett par skyddsglasögon kan vara bra att ha med så att du kan skydda dina ögon från damm eller flisor.

När du ska mäta och få det rakt är det bra att ha en tumstock samt ett vattenpass. 

Skruvmejslar är även det ett måste och då gärna en skruvmejselsats som ger dig en skruvmejsel för varje tänkbart tillfälle. Skruvmejselsatser kommer i olika storlekar, med alltifrån fyra delar, till satser med långt över 20 delar. En skruvdragare är även det ett bra komplement. 

Ska du dra åt saker så är det bra att ha en skiftnyckel, samma sak om du behöver lossa på muttrar. En skiftnyckel är anpassningsbar till muttrar av olika storlekar.

Polygrip är en bra tång att ha. Det är ett användbart multiverktyg som kommer till användning när du behöver hålla emot medan du drar åt med skiftnyckel, eller för att rubba något som sitter lite hårdare åt.

För att samla alla verktyg är det bra att satsa på en rejäl verktygsväska. Därtill är det bra att ha en sortimentslåda med alla skruvar, spik, muttrar och gängor samlade.

29 Dec 2020