Interiörguiden

Vad ska man ge i inflyttningspresent?

inflyttningspresent

När någon man känner flyttar, till en ny lägenhet, eller ett hus, så är det ju brukligt att ge en inflyttningsgåva. Men vad passar då bra att ge bort som inflyttningspresent? Det hela beror lite på vem gåvan är till. Är det en person som flyttar till sitt första hem, eller är det några som flyttar samman? Då är det ju inte samma behov hos båda om man säger så. För den som nyss flyttat till en första bostad kan det vara bra med en massa saker, som den ännu inte har själv. Det är allt från porslin, bestick, inredning, mattor, tavlor och så vidare. Är det ett par, så har båda säkert rätt mycket med sig från sina egna hem, där kan det vara bra med andra saker. 

Användningsbara gåvor eller bara för kul?

Man kan ju välja mellan om det ska vara kul saker, eller inredning eller saker som är användbara i det nya hemmet. En del bra saker som är användningsbara som man kan ge bort är till exempel brandvarnare, brandsläckare, hammare, verktyg, trädgårdsredskap och så vidare.

Det kan även vara hemmagjorda saker, som kakor, bröd eller godis man tillverkat själv.

Ett annat tips är att göra en presentkorg och fylla med goda saker, vin, blommor med mera. Ett annat tips är att ge dem ett presentkort på inredning eller annan bra butik, så kan de själva bestämma vad de vill köpa till sitt nya hem. 

 

30 Apr 2019