Interiörguiden

Vad är huset värt?

Hur mycket är huset värt?

Det finns många olika skäl till varför man vill sälja sitt hus. Det kan bero på att man gått isär och gör en bodelning, att man anser att huset är för stort, att man vill göra en förtjänst eller för att betala av på sina lån till exempel. Oavsett skälen till varför man säljer så är det viktigt att man inte säljer det för billigt. Man kan använda sig av mäklare som gör en bedömning innan försäljning, men vill man ha en oberoende analys så kan man vända sig till Properate. De är ett värderingsinstitut som kan hjälpa dig att värdera hus i Gävle och andra städer. Fastighetsvärdering i Gävle utgår från vad andra fastigheter sålts för, plus att man gör en enskild bedömning av den aktuella fastigheten. Du får då en bra måttstock för hur mycket du kan tänkas få vid en försäljning.  

Inte bara när du funderar på att sälja

Det finns givetvis andra skäl till att få sitt hus, eller en fastighet, värderad. Det kan exempelvis handla om att omförhandla sina bolån. Med en korrekt fastighetsvärdering i Sundsvall, eller andra orter i landet, så kan du få bättre villkor när du vill göra om dina lån. 

Properate värderar alla typer av fastigheter. Så det är inte bara du som har ett privat boende som kan få hjälp. Även skog, industrifastigheter och annat innefattas av deras expertis. Kolla gärna in deras hemsida om du vill veta mer. 

30 Sep 2019