Interiörguiden

Utgå från en bra grund

Jag är verkligen all about inredning, men det finns inget tråkigare än att inreda ett hem som blir jättefint om vissa basala grejer inte funkar som de ska. Man måste lägga en stabil grund först och behöver något renoveras så går det före en ny soffa. Det är den bistra verkligheten. Det är inte roligt att byta fönster, laga taket eller fixa rören i toaletten, men detta är väldigt nödvändiga saker. Finns ett behov av att se över VVS, el, uppvärmning eller fuktskador så måste dessa saker alltid få företräde över inredning.

Billigt, men bra

Det är tråkigt att lägga pengar på sådant som man själv inte tycker syns egentligen, men de känns, särskilt i långa loppet. Man ska inte snåla på saker som VVS och tak, men dyrast är inte alltid bäst. På billigtvvs.se, till exempel, kan man köpa billiga, men bra, saker till sådant som har med värme, vatten och sanitet att göra. Jag vet, för jag har nyligen gjort det själv, när jag blev tvungen att renovera köket. Andra saker kommer man inte undan med att betala billigt för, tyvärr. Man gör sig själv en riktig björntjänst om man snålar när det kommer till basala grejer till hemmet.

Däremot kan man ofta hitta riktigt billiga saker när det gäller inredning, utan att man kompromissar med stil och kvalitet. Second hand är gud gåva till alla inredningstokiga, inte sant?

17 Jan 2019