Interiörguiden

Trä är ett perfekt material att bygga med

Historiskt sett är trä det byggmaterial som varit allra viktigaste och har så varit i flera hundra år. Det finns till exempelvis timmerhus kvar i Sverige som är från 1500-talet, stående stadigt där de en gång byggdes. Trä är ett material som har många miljöfördelar, samt att det är ett bra material för olika byggprojekt och ändamål. Att bygga med trä är dessutom roligt och det går att få till en hel del med hjälp av detta material. Du kan bygga allt från ett helt hus, till små interiördetaljer i trä. Det enda som begränsar dig är din fantasi.

Få inspiration

Om du är sugen på att tillverka saker eller att bygga med trä, så finns det gott om olika beskrivningar på nätet att använda dig av. Visst vore det coolt att bygga en egen bänk, eller en egen våningssäng i trä till exempel. Trä är även ett material som du kan ha som golv, eller på väggarna. Som sagt, det går att använda till mycket. 

Köp färdigt

Om du inte känner att du är händig nog att bygga med trä, så är det ju tur att det finns andra som är. Det finns gott om möbler och annat i trä att köpa i olika sorters butiker. Trä är även ett levande material, så det är en mycket trevlig inredningsdetalj att ta in i sitt hus eller i sin lägenhet.

 

23 Jan 2018