Interiörguiden

Ta reda på vad som gäller innan du börjar bygga eller renovera

Ibland är det ju som så att utöver enkel inredning, så vill man även kanske bygga om, eller renovera hemma. Ibland kan det dock finnas regler kring detta. Bor du i bostadsrätt är det en form av tillstånd du kanske måste ha och är det ett eget hus, så beror det på vad du ska göra, om du måste ha bygglov eller annat eller bara kan köra på. Det är därför bra att läsa olika byggråd innan du kör igång. Ibland krävs det som sagt olika tillstånd och sånt innan du ska dra igång. Ibland kan det vara så att du bör ta i en expert på området för att veta exakt hur du ska gå tillväga.

Gör bara saker du kan

Hur händig du än anser dig att vara, så är det inte alltid lämpligt att göra allt själv. Vissa saker är bra att ta in hantverkare för. Antingen för att få råd och tips eller för att de ska göra hela arbetet. Vissa saker får du inte heller göra på egen hand. Det handlar ofta om el eller om våtutrymmen. Då krävs det att en hantverkare med rätt certifikat gör jobbet. 

Våga be om hjälp

Ibland så kanske andra tror mer om dig, och du försöker fast du inte kan. Då kan hela bygget eller renoveringen kanske inte bli så bra i alla fall. Det är aldrig fel att be om byggråd eller att ta in assistans utfrån från någon som kan.

 

28 Mar 2018