Interiörguiden

Städa hemmet på ett effektivt sätt

Att ha ett hem som alltid är välstädat, det är vad de allra flesta av oss önskar. Dock är det många av oss som tycker det är grymt tråkigt och så tar det ju tid med. Men, det går att städa på ett ganska effektivt sätt. Det gör det hela lite roligare och det går lite snabbare. Mer bra tips på städning kan du hitta i denna städblogg. Många tänker att städning, det är ett nödvändigt ont. Även om vi vet att man mår bättre av ett väldoftande hem där allt är snyggt och prydligt iordningställt såå är det ofta man kommer hem till ett hem i kaos. Men, om du effektiviserar städningen, så slipper du det.,

Hur städar man effektivt?

Det finns så klart flera olika sätt hur man gör när man ska städa effektivt. Mycket beror på vad du har för bostad, vad för krav du har på hur rent det ska vara och hur snabbt det ska gå.

Ett sätt att göra din städning mer effektivt är att dela upp ditt hem i rutmönster och zoner. Tänk dig helt enkelt att rummet du ska städa består av små rutor och städa sedan undan ruta för ruta. Börja alltid längst upp och jobba dig ner mot golven. Damm och smuts faller nedåt, så dumt att börja med dammsugningen och avsluta med damning!

På samma sätt som ruta för ruta, tar du rum för rum. Gör allt klart i ett rum, innan du går vidare till nästa.

Ställ upp eller undan saker som är i vägen då du ska städa. Stolar och annat kan du ställa upp, så att du enklare kan dammsuga. Du slipper då bli irriterad att du fastnar eller att du inte kommer åt.

Ett annat bra tips är att du ser till att på ett bra sätt organisera i din städskrubb och se till att alla saker du behöver ryms i samma låda. Denna låda kan du bära med dig, från rum till rum för att städa sedan. Du sparar då tid genom att slippa att springa och hämta det du behöver.

18 Feb 2021