Interiörguiden

Satsa på en bra luftfuktare

Om du tycker att luften i ditt hem är alldeles för torr, så kan det vara en god idé att köpa dig en luftfuktare. Den tar dels bort den torra luften samt att den hjälper till att minska spridning av virus och bakterier. Jämför luftfuktare här. Tänk på att anpassa storleken på din luftfuktare. Har du ett mycket stort hus, så kan det vara idé att satsa på fler än bara en.  När du ska köpa dig en luftfuktare, så finns det en del saker att kika närmare på.

Bra saker att kolla på

När du ska jämföra luftfuktare för att hitta en som passar dig, så kan det vara bra att kolla på vissa saker. En sak att titta efter det är hur stor tanken är. Ju större tank, desto mer sällan behöver den ju fyllas på. Sedan är det även bra att kolla på kapaciteten. Den anges i millineter per timme. 

Det kan vara smart att välja en luftfuktare som kommer med en timer. Det så att den sköter sig själv på vissa tider. Sedan kan du även kolla hur det ser ut med ljudnivån. Det är ju rätt skönt om den inte låter allt för mycket.

Vissa luftfuktare är mer avancerade än andra, så fundera på om du ska ha en med många funktioner eller om det räcker med en enklare modell.

Fundera även på vad den får kosta att köpa och vad du är villig att lägga i pengar.

13 Sep 2022