Interiörguiden

Saker en bra fastighetsmäklare bör göra för dig

Funderar du på att köpa eller sälja en bostad? Innan du väljer en fastighetsmäklare, Se till att få lite mer kunskap om vad han eller hon ska hantera. Oavsett om du hittar en mäklare på nätet eller tar hjälp av en mäklare du blivit rekommenderad av andra, så ska du få lite bra råd kring vad en mäklare faktiskt bör göra för dig. 

Var tillgänglig för dig

Det första en fastighetsmäklare behöver vara är tillgänglig. Samtal och mejl ska besvaras direkt, och kommunikationen ska vara tydlig och enkel. Om du inte får något svar senast i slutet av dagen, hitta en annan mäklare.

Hantera all schemaläggning

Din mäklare bör schemalägga visning av alla de fastigheter du uttrycker intresse för. Han eller hon bör också visa dig liknande listor, off-market listor och exceptionella fastigheter i ett annat område som kan fungera ännu bättre för dina behov.

Ha en marknadsföringsplan

Oavsett om din mäklare är ensam eller jobbar med ett team, se till att han eller hon är beredd att marknadsföra din bostad till fullo. Ta en titt på tidigare försäljningar, eller be honom eller henne att dela hur de marknadsförde en ny försäljning i en liknande budget. Din mäklare är personen som kommer med öppet hus-idéer, kör annonser i sociala medier, övervakar fotografering och videoturer och marknadsför din annons för köpare; Se till att han eller hon har ett bra estetiskt öga, kreativa idéer och vet hur man driver en fullskalig marknadsföringskampanj.

12 Dec 2022