Interiörguiden

Så stylar du dina fönster

Fönster är bland annat till för att släppa in ljus, men de kan även stylas så att de blir till en riktigt snygg inredningsdetalj. Det går till exempel att fixa snygga stilleben i smala, djupa respektive höga fönster. Om dina fönster är slitna kan det dock vara bra att byta dem före du stylar, läs mer här om det. Ett hett tips när du ska inreda fönster är att arbeta med kontraster. Du kan ha högt mot lågt, kantigt mot runt, hårt mot mjukt, mörkt mot ljust med mera. 

Smala fönsterbrädor

Om du har smala fönsterbrädor så kan det vara lite av en utmaning att dekorera då du inte har så mycket utan. Rada inte upp allt på rak linje, utan se till att gruppera sakerna som står på fönsterbrädan. Dun kan ställa växter för sig så väl som ställa ljuslyktorna tillsammans. Jobba med olika storlekar och höjder på sakerna du grupperar, så blir det en mjukare och mer inredd känsla.

Djupa fönsterbrädor

Djupa fönsterbrädor ger dig lite större yta att arbeta på. Ta tillvara på fönsterbrädans djup och se till att använda allt av det. Du kan placera stora saker eller arrangera föremålen med något bakom och något framför, så får du ett snyggt djup i stillebenet. En tavla lutad mot fönstret är snyggt det med. För att undvika att det blir allt för plottrigt, välj två till tre stora saker hellre än massor med småsaker i fönstret.

Höga fönster

Om du har höga fönster så är det ett måste att även använda dig av höga dekorationer då låga kan kännas alldeles för små. Det är snyggt och helt rätt med till exempelvis ett par höga ljusstakar. 

15 Apr 2020