Interiörguiden

Renovering av badrum

Funderar du på att göra nåt åt ditt badrum? Kanske det är dags att renovera? På www.renoveringstips.nu kan du hitta en del tips kring renovering överlag. När det gäller badrumsrenovering så finns det en del saker att tänka på. Som första steg i din renovering, fundera på hur du vill att det färdiga resultat skka bli. Lägg upp en budget för vad det får kosta. Det är inte fel att hitta inspiration på nätet och i kataloger. Fundera även över vad du kan göra själv och vad du måste ha hantverkare till. 

Se till så att du listar upp vad för funktioner och detaljer du gärna vill ha i badrummet för att det ska uppfylla dina behov. Vilka delar i badrummet är viktigast för dig?

Kan man renovera badrummet själv?

Ett badrum är ju ett våtrum och det kan vara rätt så svårt att ge sig på det som amatör. Är du inte händig eller tycker det är kul att renovera så kan det vara smart att ta in hantverkare som gör hela jobbet åt dig. Men du som är händig och gillar att greja kan göra en hel del på egen hand. Tänk bara på att du får inte göra några eljobb eller installationer. VVS kan även det vara en god idé att ta in hjälp för. 

Material och inredning

Det är bra att välja rätt material och inredning som fungerar i ditt badrum. Golvet ska till exempel tåla en hel del, men även vara snyggt att se på. Du kan välja mellan klinker, våtrumsmatta och mycket mer. Även väggarna i badrummet är viktigt. Det finns en uppsjö av olika material och tekniker att välja på, alla med sina för- och nackdelar. Sen var det ju det där med dusch eller badkar. Mycket beror så klart på hur stor yta du har att jobba med. Utöver det så ska du ha toalettstol, handfat samt att du bör satsa på bra belysning. Ta även ställning till om du vill ha tillval som golvvärme, handukstork och så vidare. Din budget styr ju en hel del vad du kan välja och inte. 

5 Aug 2020