Interiörguiden

Renovera upp köket med enkla medel

Är det så att du är sugen på att renovera köket, men känner att du inte har råd att göra en total renovering? Det går att renovera upp ditt kök, med enkla medel. Det behöver inte bli så dyrt, men det ger en stor förändring. Ett av de mestg effektiva sätten att få en förändring är att byta ut de kaklade områden som finns  mellan kökskåp och bänkar. Det genom att kakla om, eller ännu billigare variant, att köpa kakeldekor och sätta upp. Ett annat sätt, för snabb uppfräschning är att byta ut bänkskivorna, samt byta eller måla om köksluckorna. De sistnämnda kan du även sätta nya knoppar eller handtag på. Sedan kan du även måla om väggar, byta köksmöbler, sätta in en kökksö och så vidare.

Du som vill renovera köket helt och hållet

Om små enkla medel inte räcker för dig, så kanske du ska fundera på att anlita en rörmokare i Uppsala och andra hantverkare för att göra en totalrenovering. För att hålla nere kostnader så kan du riva köket på egen hand och lägga pengarna på en elektriker, samt en rörmokare Uppsala. Det är viktigt att elen och all VVS görs korrekt. 

När du ska renovera, fundera på hur du vill ha det och sätt en budget. Planeringen är viktig att göra, innan du bara drar igång. Budget är också måste att ha en, så att det inte drar iväg och blir alldeles för dyrt. 

21 Aug 2020