Interiörguiden

Preppar husbilen

För några år sedan gjorde jag verklighet av en dröm som jag hade närt länge. Jag köpte en liten husbil! Med husbilen tänker jag att jag ska kunna spendera många sköna, lata veckor långt bort från folk och krav och teknik som drar min uppmärksamhet till sig. Den ska vara min lilla safe haven som parkeras i en mysig skogsglänta eller vid någon vacker sjö tills jag tröttnar på utsikten och kör till en ny. Jag hade inte höga krav på husbilen, mer än att den ska funka bra. Jag hittade min pärla och den har kommit till viss användning, men vissa problem har funnits och jag har inte riktigt orkat ta tag i dem.

Fallerande strömförsörjning

Jag tillkallade en allvetare igår som kom för att inspektera min lilla husbil och denne menar att jag behöver nya växelriktare för att få pålitlig ström i husbilen. Nog för att jag vill bort från mycket teknik, men jag vill ju ändå ha vissa bekvämligheter som kylskåp och möjlighet att ladda mobilen. De gamla växelriktarna var trasiga, om jag förstod rätt...

Så nu har jag beställt nya växelriktare och när de kommer så ska min allvetande vän visa mig hur de fungerar och sådär. Samtidigt håller jag på att sy nya kuddöverdrag till alla dynor och kuddar i husbilen, så att det blir lite fräschare där inne innan sommaren.

Första turen tänker jag blir i början av juni, så blir jag borta i någon vecka. Jag tänker inte berätta för någon vart jag tänker köra!

12 Mar 2019