Interiörguiden

Plisségardiner är ett bra val till dina fönster

Går du och funderar på vad som passar bäst för dina fönster, när du vill ha både skydd mot solen så väl som insyn? Idag finns det ju en mängd olika val, så som lamellgardiner, persienner, rullgardiner och så då plissegardiner. När det gäller plisségardiner så är det ett smart och elegant alternativ till persienner och andra solskydd. De är även flexibla på det sätt att du kan välja om du ska ha sådana som kan dras nerifrån och upp, uppifrån och ner eller mötas mot mitten av fönstret. Dessutom finns de i dag i många färger, mönster och har olika egenskaper, som grad av mörkläggning och ljusinsläpp,

Passar bra i annorlunda fönster

Plisségardinerna är bra på det sätt eftersom att de går att tillverka så att de passar alla sorters fönstertyper, i alla fall näst intill alla. Det spelar ingen roll om du har fönster som är rektangulära eller om de är halvrunda eller har en helt annan form. Plisségardin är även det du kan välja om du har takfönster. Plisségardiner är mycket anpassningsbara, det eftersom att de kan monteras i de flesta olika ramar. 

Eller föredrar du lamellgardiner?

Ett annat bra val, det är lamellgardiner. Även de är ett bra alternativ som solskydd. De kan vinklas på olika sätt, då lamellerna sitter vertikalt. Du kan då styra hur mycket ljus det skka komma in, samt hur mycket eller lite insyn det ska vara. Även lamellgardiner passar fönster med udda former. 

 

13 Dec 2020