Interiörguiden

När du ska köpa utemöbler

Funderar du på att skaffa nya utemöbler? Även om sommaren är på väg att ta slut, så kanske du har ett inglasat uterum du ska ha dem i, eller så vill du passa på att fynda lite billigare nu, inför nästa sommar. Oavsett, så är det ju en del att tänka på inför valet av utemöbler. Det kan vara bra bestämma vad för modell du ska ha. Om det ska vara ett matbord med stolar, eller en soffa och mer av loungegrupp. Fundera även på om du vill ha flera pallar att ha på uteplatsen. Sedan var det ju även detta med att välja rätt material. Mycket handlar om hur lättskötta du vill att de ska vara. Trämöbler till exempel måste oftast oljas in och ibland slipas. 

Välj rätt material på dina utemöbler

Du bör fundera på om du vill lägga tid på att ta hand om dina utemöbler, eller om det ska duga med att torka av dem ibland. Ett lättskött material är plast, och det finns idag många snygga matbord och stolar som tål det mesta. Annars har du rotting eller konstrotting. Det senare, är ofta det bästa valet. Det eftersom det tål mer än äkta rotting gör. 

Metall är så klart det ett alternativ med. Det kan då vara i rostfritt, aluminium eller gjutjärn. Dessa behövs sällan mer än en tvättning ibland.

Sedan finns det så klart andra material med, kolla gärna in en bra möbelbutik för att hitta något som passar dig och din uteplats.

13 Sep 2021