Interiörguiden

När är bästa tiden på året för att sälja sin bostad?

Ibland är det ju läge att byta bostad. Kanske du har planer på att sälja ditt hus eller din bostadsrätt? Men när är det bästa tiden på året att sälja bostad? Det tål att funderas lite på, då vi har fyra årstider att välja på så att säga. Det sägs att den allra bästa tiden på året att sälja sin bostad på är våren. Det oavsett om det är en villa eller en bostadsrätt. Det beror på att vädret börjar bli bättre och det är allt fler som känner sig sugna på en förändring. Sen gör vädret människor mer glada och mer positiva. Det är även en perfekt årstid att fotografera bostaden då den visas upp från bästa sidan.

När ska man inte sälja bostad?

Under sommaren brukar de flesta vilja koppla av, sola, bada och så vidare. Marknaden för bostäder brukar vara rätt så lugn under denna årstid. Många åker iväg på semester istället för att leta hus. Dock finns det så klart chans att ändå göra en bra bostadsaffär under denna tid. 

Hösten är en form av mellanperiod, det kan vara en bra tid att sälja så väl som det lika gärna kan vara åt andra hållet. 

Vintertid är det svårare att sälja, i alla fall hus och villor. Det är något lättare med bostadsrätter. Det bästa du kan göra om du ska sälja är att prata med en mäklare. De har full koll på när det är bäst att sälja just din bostad.

21 May 2020