Interiörguiden

Måla om i hemmet

När man ska måla om hemma, eller tapetsera, så kan man antingen anlita målare Uppsala eller göra det själv. Om man inte vill satsa på en målare i Uppsala så kan man ta till sig lite goda råd för att kunna göra det på egen hand. Det första är att vara förberedd. Att ha alla saker hemma, som rätt penslar, all färg med mera. Du vill inte behöva ge dig ut för att fixa mer mitt i målningen. Välj gärna färg av högre kvalitet. Dina väggar kommer få ett jämnare utseende, vilket framför allt syns i dagsljus. Samma sak med penslar, köp såna som har en hög kvalitet, så blir det bäst resultat.

Mer tips för att måla på egen hand

Se till att göra ett bra underarbeta, riv bort all gammal tapet, och spackla, eller spackla kanterna på tapeten om du tänkt måla direkt över den. Täck över golv och saker med papp eller plast, så att det inte kommer färg där du inte vill ha det. När du sedan ska måla, börja med kanterna. Det innebär att hörn, området närmast taket, ovanför golvlister samt runt fönster och dörrar bör målas innan du börjar måla de stora väggytorna. Till de stora ytorna är det sedan bra att använda en roller. Det blir jämnast resultat då!

Om det låter allt för jobbigt att måla väggarna på egen hand, så går det som sagt utmärkt att ta in en målare som gör jobbet åt dig!

 

 

11 Mar 2019