Interiörguiden

Läcker huset värme?

Om ditt hus inte är ordentligt isolerat läcker värmen ut och det kan påverka värmeräkningen. Det är inte så kul att elda för kråkorna som man brukar säga. Sen är det inte bara kostnaden som kan påverkas. Det är nämligen så att om du har stora temperaturskillnader inomhus så kan det leda till kondens på den kalla väggen vilket ger grogrund för mögel. Så det är viktigt att lokalisera var värmen läcker ut ur ditt hus. Det kan man göra med hjälp av en värmekamera från handladigitalt.se. En värmekamera har många användningsområden och fungerar bra att använda när du vill se vart värmen tar vägen.

Hitta energitjuvarna

Värmekameran mäter omgivningens temperatur och visar på en färgskala var det är varmt och kallt. Det gör att man kan bland annat upptäcka om det är brister i själva isoleringen. Det kallas köldbryggor och otätheter där kalluft smyger in eller inomhusvärme läcker ut. Kameran kan tack vare att den registrerar värmestrålningen ge en bild av hur huset eller byggnaden är konstruerad. Man ser var reglar, ventilationsrör och värmeledningar är placerade. 

En värmekamera kan göra att du upptäcker detta:

Om du upptäcker brister eller värmeläckage, så kan du göra något åt saken, i tid, innan det förstör huset samt ger dig stora räkningar!

 

 

 

 

 

3 Mar 2019