Interiörguiden

Inspiration till renovering

Ibland kan det vara skönt att hitta bygginspiration. Det kan man göra på en mängd olika sätt, genom tidningar, bloggar, nätet och tv-program. Det är inte alltid man behöver göra så stora förändringar hemma, det beror på vad det är man tänkt renovera. Mycket kan man göra själv medan annat kräver att man har tar in hantverkare. Det finns saker man inte får göra själv, om man inte har rätt behörigheter, som att dra el eller syssla med VVS. Dock finns det massor som går bra att göra själv. Måla om, riva väggar, lägga golv och så vidare. 

Leta efter inspiration

När du ska leta efter inspiration, gör som jag brukar göra. Sök efter orden på Google. Det brukar komma upp en mängd roliga saker, som kan göra att man blir inspirerad. Pinterest är ett bra ställe annars, som har massa bilder av saker folk gjort. Det ger en bra inspiration. Sedan är det inte fel att gå på loppisar och annat och hitta saker att göra om till nya för att ha hemma. Det i sin tur kan leda till ytterligare idéer om vad du kan göra om hemma och på vilket sätt.

En sak i taget

När du bestämt dig för att renovera hemma eller göra om, ta ett rum i taget. Det är det enklaste sättet. För håller du på i flera rum så blir det mycket att göra på en och samma gång och det kan göra att du tröttnar och inte slutför ett enda projekt.

23 Jan 2018