Interiörguiden

Inredning och Instagram, så lyckas du

fota inredning, instagram

I ett flöde som ständigt uppdateras på Instagram så gäller det att kunna sticka ut. Alla inredningsintresserade vet att en vacker och inspirerande bild verkligen kan få en att stanna upp mitt i scrollandet. Men hur lyckas man själv med att göra snygga inredningsbilder på Instagram? Att ta kort, rakt upp och ner kan göra det platt och tråkigt och det vill man ju inte dela.
Som tur är finns det några enkla knep att ta till som hjälper dig lyckas med inredningsbilderna på Instagram. Det kan göra att du får fler följare på Instagram helt enkelt.

Bra tips att ta till för bra inredningsbilder

Det du ska göra är att se till att nyttja dagsljuset. Det är alltid bra med naturligt ljus. Sedan gäller det även att kunna redigera rätt, att få till det bra med kontrasterna, värmen, ljuset och färgerna. Det finns fotoredigeringsappar om man så vill.
För att få snygga bilder så gäller det även att det inte finns en massa onödigt framme. Det är bra att inspireras av fotografierna i bostadsannonserna. Det ska vara fritt från massa småplock med det får gärna finnas ett par väl valda inredningsdetaljer.
Sedan är det bra att även pröva dig fram, testa olika vinklar, zoomningar och dispositioner. Bättre ta för många bilder än för få.
Sen var det ju det där med vad du fotograferar med. Det är klart att mobilkamera kan fungera, men det finns inget som slår en riktig kamera. Det blir alltid bäst bilder när du fotar med en traditionell kamera. Sedan är det så att många av de nyare digitalkamerorna är smarta och har wifi, så att du direkt kan föra över bilder direkt till mobilen och sedan posta dem på Instagram.

 

3 Jul 2019