Interiörguiden

Inreda med belysning

En viktig del inom inredning, det är att ha rätt sorts belysning. Det gäller att ha rätt antal lampor i rummen, samt även se till att ha olika former av belysning. Om du har behov av att få in fler kontakter eller så, för att sätta upp lampor, då kan det vara bra att anlita en elektriker i Norrköping. När man talar om belysning, så är det som så att olika rum, de behöver olika sorters ljus. I köket eller arbetsrummet är det viktigt att se vad du gör så här är det bra att ha så kallad arbetsbelysing. Men samtidigt, i köket vill man ju även ha ett bra ljus över matbordet, så det gäller att blanda upp det på bra sätt. Oftast bör man ha 5-7 olika ljuskällor i ett normalstort rum.

Välja lampor och belysning för rummen

Det är som sagt bra att ha många olika ljuskällor i olika rum. Det är bra att ha en allmänbelysning så väl som att ha så kallat stämningsljus till exempel. Som tur är så finns det en massa bra guider på nätet du kan läsa om hur du ska göra. Sedan kan du även prata med de du köper dina lampor av. De har ofta bra koll på hur du bör göra. 

Sedan är det ju även bra att satsa på lampor som är snygga att se på. Se gärna även till att satsa på LED, för det ger bra ljus samt är en lampa som är bra för miljön.

12 Oct 2021