Interiörguiden

Inred med steam punk

En stil som kan implementeras i både kläder och inredning, det är steam punk. Det handlar en hel del om att ha prylar från industrin, men då den gamla, från 1800-talet. Förvisso kanske du kan få tag på en del coola prylar från en mekanisk verkstad, axido.se är en sådan. Stam punk är från tiden då ångmaskiner och annat dök upp. Det är den viktorianska stilen, med en föreställning om hur framtiden skulle komma att se ut. Det är fantasy, science fiction, teknikprylar och annat i en härlig blandning. 

Steampunk började som en undergenre av science fiction och alternativ historia redan på 1980-talet och var en ganska underjordisk subkultur tills nyligen.

Hitta stilen

Det enklaste för att hitta stilen, det är att googla! Det du kan satsa på är ett anakronistiskt, futurististisk och industriellt utseende. Färgerna är metall, brons, grått, brunt, djuprrött, djuplika, svart. Använd dig gärna av v texturer. Glänsande, slät satin, lyxig sammet och invecklad spets har alla viktoriansk känsla och ger krydda till det lågmälda färgschemat. Touch av metall, särskilt mässing, koppar, borstat nickel, tenn eller tenn är också ett utmärkt sätt att leva upp i rummet samtidigt som det håller sig till steampunk-atmosfären.

Du kan blanda loppis-fynd med saker du tillverkar själv samt köpa nytt. Det finns en hel del butiker som säljer både kläder och prylar i denna stil. Så det är numera lätt att inreda i denna stil.

23 May 2022