Interiörguiden

Inred med Feng Shui

Något som många har gjort och gör än idag, det är att inreda efter det som kallas för Feng Shui. Feng Shui betyder ”vind och vatten” och det är en kinesisk lära som är 3000 år gammal och som lär dig att inreda efter naturens krafter. Feng shui bygger i stor utsträckning på läran om de fem elementen: trä, eld, jord, metall och vatten och det handlar om hur vi influeras av energifälten runt omkring oss, samt hur vi påverkas av färger, former och material.

Ett sätt att leva

Många tror att Feng Shui är ett sätt att inreda, alltså en form av inredningslära, men så är inte fallet, det är ett sätt att leva.Det man strävar efter är att leva i harmoni med naturen och med balans mellan yin och yang. Det vanligaste rummet många väljer att inreda efter detta är sovrummet. Det är ett rum där man vill ha och behöver ha harmoni. 

Ett sovrum är till för vila och för kärlek, så undivk starka färger. Detta rum bör vara placerat i den delen av hemmet där det är lugnast. Bästa väderstrecket är norr eftersom att då går solen upp utanför på morgonen och det är svalt på kvällen. Lämpliga färger är de som ligger nära våra hudtoner, eller också jordnära färger, allt från aprikos till brunt och mossgrönt. 

Undvik att ha arbetsrelaterade saker i sovrum, som dator, pärmar eller apparater som tv eller stereo, det skapar stress. 

 

 

 

 

31 Aug 2018