Interiörguiden

Inred badrummet på bästa sätt

De två rum som kräver mest när det kommer till renovering det är köket och det är badrummet. Om du har tänkt att göra en badrumsrenovering i Uppsala så är det även bra att fundera på hur du sedan tänker dig att inreda det. Det så att du får rätt färger på kakel, klinkers med mera. Badrum ska vara praktiska och fungera smidigt både morgon och kväll men det är även en plats som man vill kunna koppla av på, i badkaret till exempel. Många gånger har man en liten yta att använda sig av. Då är det extra vikigt att man planerar sin inredning. 

Det är bra att börja med att planera badrummets yta så att du vet vad du kan få plats med. Är det så att du vill ha både bad och dusch eller är det är måste att få plats med en tvättmaskin? Fundera även på förvaring om du ska förvara handdukar och toapapper där eller på annan plats i hemmet. 

Hitta din stil

En viktig sak att fundera på är vad för stil du vill att ditt badrum ska ha. Detta är vad som styr val av kakel, toalettstol, badkar, med mera. Det finns klassiska stilar så som lantligt och romantiskt, modernt och avskalat, funkisinspirerat med schackrutigt golv och naturstil med naturliga material och gröna växter. 

Ett vanligt val många gör är att ha ett helvitt badrum men med klinkergolv i grå eller bruna toner. Det gör att du kan variera med hjälp av textiler i olika färger och mönster.

 

18 Dec 2018