Interiörguiden

Ibland behöver man ta in hantverkare

Oavsett hur händig man anser sig vara, så kan det finnas vissa tillfällen eller projekt där man känner att det är bra att ta in hantverkare som gör jobbet. Det finns bra snickare hos Boing All Service, det om du bor i Flens kommun. Men vad ska man då tänka på när man anlitar en hantverkare? Det första du ska göra, då du hittat en hantverkare du bestämt dig för att anlita, det är att skriva ett avtal. Även om man har kommit överens om vad som ska göras och vad det ska kosta, muntligt, så är det alltid bra att ha ett papper på det. Sedan, om det sker förändringar under arbetets gång, som tilläggsarbeten, så är det bra att innan det händer ha kommit överens om vad som gäller. 

5 saker att tänka på

Det finns fler saker som du bör tänka på när du anlitar hantverkare. Bland annat ska ni innan arbetet påbörjats avtala om ROT-avdraget. Hantverkaren ska vara registrerad för f-skatt för att få göra det. Sen är det bra att kolla upp hantverkaren med, det kan göras på olika sätt. Ta inte heller första bästa hantverkare. Se istället till att ta in flera offerter på det du vill göra. Det så så du får bäst pris.

En sak med är att du inte ska betala något alls i förväg innan jobbet är klart. Det är så att enligt  konsumenttjänstlagen behöver man inte betala förrän arbetet är färdigt. 

23 Oct 2020