Interiörguiden

Hur ofta bör man putsa sina fönster?

Något man bör göra ibland, det är att putsa sina fönster. Dels är det ju alltid trevligare att se ut i rena fönster, dels mår dina fönster bättre av att putsas ibland. Det kan vara bra att putsa dina fönster minst två gånger per år, men det är helt ok att göra det oftare än så! Du kan välja att göra det själv, eller så låter du ett bra företag göra din fönsterputs. Om du ska göra det själv, se då till att putsa en dag då solen inte skiner. Solens strålar gör nämligen att det torkar för snabbt och det gör att dina fönster kan bli flammiga. Du kan även putsa fönster om vintern om du vill, se då bara till att ha i utspädd spolarvätska eller blanda ner lite t-röd i vattnet. 

Få dina fönster skinande rena

Om man söker på fönsterputs på nätet så finns det ofta en massa tips på hur du allra bäst putsar dina fönster. Ofta räcker det bra med en hink med ljummet vatten, en trasa, en skrapa samt några droppar såpa eller diskmedel. Eller så låter du en fönsterputsfirma eller städfirma med fönsterputs som tjänst göra det åt dig. 

Anledningar att du bör putsa dina fönster, minst två gånger per år, är att smutsen annars kan gå in i porerna i fönstret. Det gör att deras livslängd minskar. Sedan är det som tidigare sagt alltid trevligare att se ut i skinande rena fönster.

8 Nov 2021