Interiörguiden

Hur monterar man sina persienner?

Persienner är ett av mest använda solskydden i våra hem. Det finns idag så många olika sorters modeller av persienn, att det inte bara skyddar mot sol, mot insyn utan även kan ses som en inredningsdetalj. Har du köpt hem persienner Stockholm och vill montera upp dem, men så vet du inte riktigt hur du ska göra? Fortsätt då att läsa så ska vi se om vi inte kan hjälpa dig en bit på vägen! Om dina fönsterkarmar är av standardmodell, så passar de flesta persienner dessa, men det går även att få måttbeställda persienner Stockholm.

Hur du sätter upp dina persienner

Persienner har många fördelar, dels skyddar de mot solen, heta sommardagar och mot kyla på vintern, beroende på hur du vinklar lamellerna. När du ska sätta upp dina persienner, så kommer olika modeller med olika slags fästen. Persiennernas övre fäste kan som exempel sitta fast med lådformiga fästen med en låsplatta eller med vinkelbeslag med en vridbar låsspärr för att sätta den övre skenan på plats.

Beroende på hur mycket plats det finns och vad du föredrar finns det olika sätt att montera persiennerna. Du kan dels fästa dem i fönsterkarmen, så vida de inte är av plast eller aluminium. Du kan även fästa dem i väggen över fönsterkarmen eller så fäster du dem i taket.
Förborra hål och sätt sedan upp dem. Om du köper måtanpassade persienner Stockholm, så behöver du inte göra mer än så. Det går dock att måttanpassa dem själv, men det är snyggare om de kommer i rätt mått direkt!

8 Feb 2018