Interiörguiden

Hur du bäst putsar dina fönster

Putsa fönster, det är något man bör göra lite då och då. Dels för att släppa in ljuset på ett bra sätt men dels även för att fönstren ska må bra. I en artikel i Allers finns ett par tips på hur du ska göra, men tänkte även att jag ska ge dig ett par tips. När det gäller fönsterputsning Stockholm så ska man åtminstone göra det två gånger om året och då på vår och senhöst. 

När det gäller vad man ska ha för medel, så finns det mycket på marknaden idag. Många av dem är dock inte så lämpliga att använda, då de inte ger ett bra resultat. Det bästa är att använda en bra mjuk svamp, en gummiraka och sen trasor i bomull. Sedan ett bra medel och där funkar det faktiskt bra med vanligt diskmedel. Det går att blanda i lite ättika för extra glans. Om du putsar vintertid är det en fördel att mixa med lite glykol som gör att putsningen lättare klarar av minusgraderna. Om man inte nu vill eller orkar putsa själv, så kan man anlita en fönsterputsare så klart. Det är även bra om man bor i ett hus, med många våningar och inte når sina fönster.

Gör egen fönsterputsmedel


Blanda 1 matsked diskmedel med 0,5 deciliter vinäger och 2 matskedar majsstärkelse.

Börja med att tvätta först med kökssvamp och diskmedelsvatten. Häll mixen du gjorde i en hink och fyll på med varmt vatten. Tvätta fönstren och torka sedan torrt med luddfria trasor. Med den sista torkningen tar du bort stärkelsen och du får bort det sista av den festa smutsen.

15 Apr 2018