Interiörguiden

Funderar du på att dränera huset?

dränering

Om du funderar på att genomföra en dränering är det många olika moment som ska klaffa och fungera. Därför tänkte jag här ge dig ett par bra saker att tänka på när det gäller en husdränering. Det första du bör göra är att kolla om du verkligen behöver dränera? ar det gått mer än 30 år sedan den senaste dräneringen kan du räkna med att svaret är ja!

Planera dräneringen i god tid

För att du ska få en bra dränering är det bra att ha god tid på dig samt tid att hitta precis rätt markentreprenör. En dränering med fördel kan utföras på vintern eftersom hårdmark inte ”smular” lika mycket vid grävningen.

Kolla med olika entreprenörer


En dränering omfattar många moment.
Även om du kan utföra en dränering själv, så är det inte fel att anlita en markentreprenör för hela eller delar av jobbet.  Moment som ska göras och som är rätt krävande är grävning, läggning av rör och grus, isolering och återfyllning av dräneringsdiket med mera. Kolla alltid med olika firmor innan du väljer en, då kan du matcha deras offerter mot varandra. Ett bra ställe att få dränering i Stockholm med är Byggkraft. 

Fler tips

Andra tips att ta till dig är skriva avtal innan jobbet påbörjas. Se även till att göra upp en budget med vad det får kosta totalt. Sedan är det även bra ha koll på vad det är för moment som ska göras och hur. Se även till att rätt sorts försäkringar finns.

17 Nov 2019