Interiörguiden

Funderar du på att bygga ut huset?

Ibland kan det vara så att huset har blivit för litet eftersom att familjen blivit större. Det du då kan välja på, det är att flytta eller att bygga ut. Det går att göra en utbyggnad Uppsala så att huset blir större. Dock finns det en del saker att tänka på. Det är ju vad det kommer kosta, om det är ett måste med bygglov samt hur lång tid det kan tänkas ta. Sedan är det ju även detta med att om man ska anlita hantverkare eller inte. 

Det du bör börja med när det gäller tillbyggnad Uppsala är att skaffa fram en detaljplan över din tomt. Den får du av byggnadsnämnden eller byggnadskontoret i din kommun. Sedan kan du börja skissa lite.

Bygglov

Bygglov krävs för tillbyggnad, rivning, exteriör förändring, väsentlig förändring av marknivå samt om du inreder till exempel garaget till något annat. Man behöver även bygglov för att till exempel ta upp ett nytt fönster i fasaden eller ändra färg på huset. Detta ansöker du om hos byggnadsnämnden i den kommun där du bor.

Ta in hantverkare

Det allra enklaste sättet att bygga ut huset på är att anlita hantverkare som kan detta. Du kan då låta dem ta helhetsansvaret och sköta alla delar, eller så tar du in dem bara för vissa delar. Mycket handlar ju om hur händig du anser dig själv att vara inom detta område. Sätt även en budget vad det får lov att kosta dig. 

17 Feb 2020