Interiörguiden

Från husdrömmar till verklighet

Innan man ens kan börja fundera på inredningsdetaljer behöver man ha både väggar och tak. Många går och drömmer om att bygga sitt hus men få vet hur det går till. Det är mycket mer än att bara börja slå in spik i reglarna och här tittar vi lite närmare på vilka processer som krävs för att ett hus ska bli till. 

Innan en ritning föds

Ett hus är inget man knåpar ihop och löser problem efter hand. Många som ritar bostäder har valt att skapa huset i en 3D-modell innan man ens börjar skapa ritningar och instruktioner. Då ser man det färdiga resultatet på ett påtagligt sätt istället för en bild eller en ritning. En stor fördel är att man kan ändra saker för att se hur huset kan se ut med olika lösningar. Alla ändringar sparas så man kan lätt gå tillbaka efteråt.

En ritning kan ta tid

Efter att ett hus blivit skapat med hjälp av CAD kan man se till att göra korrekta ritningar så att byggföretaget kan sätta ihop huset. Här gäller det att få med allt som ingår från yttre panel till var elledningar ska dras, avlopp och även vattenledningar. Det tar sin tid men krävs för att resultatet ska bli bra.

Resten går snabbt

Sedan är det bara att börja ansöka om bygglov och kolla upp detaljplaneringarna och starta bygget. Glöm inte bort saker som altaner, gräsmatta, träd och kanske till och med en pool. Att bygga hus inkluderar så mycket mer än bara brädor, Man ska ha en plan innan man börjar skära till gipsskivorna med en bra kniv, här hittar du några om du söker universalkniv till bygget. Men när det är klart så har du förhoppningsvis fått dina drömmars hus! 

5 Jul 2023