Interiörguiden

Förnya hemmet med rätt inredning och detaljer

När det kommer till att göra en förändring i hemmet, så är det smart att satsa på inredning i form av små detaljer. Hett just nu är att adddera små svarta detaljer, men även färgklickar här och där i form av blommor eller textiler. Att även integrera belysningen på olika sätt är bra. Just detta med svarta detaljer i inredningen gör att du får ett intryck som varar. Svart är bra då det är en kontrast mot andra saker i hemmet. 

Oavsett färg eller stil, se till att skapa en så kallad röd tråd i det hela, så att det hänger samman. Om du vill ta in svart i ett rum, föär det i små doser så att säga. I dag finns många snygga detaljer i svart och svarta accenter är en tidlös, skandinavisk favorit som står sig över tid. Ta in det i form av en svart ram, en vas, en bordslampa och så vidare.

Måla med svart

Om du känner att du vill vara djärv så varför inte måla väggarna svarta? Det kan bli snyggt om det görs på rätt sätt. Om du inte vågar att ge dig på väggarna så kan du måla mindre möbler eller fönsterkarmarna. 

Det är inte fel heller att inreda med svarta möbler och textiler. Stora inredningsdetaljer i svart kan ge ett bra intryck och ett slags statement. Du kan köpa dem, eller måla om det du har. 

Svart är en färg som även passar bra i badrummet, gärna tillsammans med vitt. 

6 Mar 2020