Interiörguiden

Förbättra din inomhusluft

Vi mår bra av att ha växter inomhus, och som inredningsdesigner kan man använda olika växter för att skapa en viss stämning eller miljö i rummet. Men hur kan man ge växterna chans att inte bara överleva utan också frodas och ge grönska året runt? Ett tips är att använda sig av luftfuktare. Det finns flera olika modeller att välja mellan och en jag själv använt och tycker om är luftfuktare för element. Den hängs upp på elementet och fylls med vatten, sen sköter värmen resten. Detta är en perfekt lösning under vinterhalvåret när elementen är igång, och det är också då behovet av en luftfuktare är som störst. På sommaren är det enklare att öppna fönstren, och använda en blomspruta då och då på växterna. 

Bra för alla

Det finns ganska många fördelar med luftfuktare. Växterna kommer att trivas även under vintern, men även de som bor i bostaden kommer att märka stor skillnad. Hår, hud och naglar kommer att hållas återfuktade vilket gör att man inte behöver smörja sig så mycket. De som har ont av torr luft - som de med astma - kommer att må bättre och hela inomhusmiljön kommer att bli många gånger bättre. Det är en bra grej för dig, dina barn, dina husdjur och inte minst för dina växter. 

Man kan tillverka en egen luftfuktare, det finns instruktioner online. Eller så köper man en färdig vilket jag nog tycker är det bästa alternativet. De är oftast snygga och diskreta och passar in i rummen på ett bra sätt. 

25 Jul 2021