Interiörguiden

Få ett väldoftande hem

Den doft som finns i ditt hem påverkar mer än du tror. Besökare kommer att minnas hur det doftar hos dig, eller luktar om det inte är en så angenäm lukt. Det finns många bra sätt att få ett väldoftande hem. Det är så klart viktigt att alltid se till att det är välstädat. Den som inte orkar städa själv kan anlita hemstädning. Men sedan finns det lite tips och tricks för att få en god doft i hemmet. Ett sätt är att ha popurri lite varstans i hemmet. Det ger en trevlig doft.

Knep för att få hemmet att dofta gott

Om du snabbt vill få in en angenäm doft inför besök, koka då vatten i en kastrull och tillsätt citrusskivor och örter, som lavendel eller mynta. Värmen sprider snabbt den söta doften i hela huset. Du kan även tända rökelse och placera ut på olika ställen. Det finns också doftljus, och det är ett vanligt sätt att få hemmet att dofta gott. Placera dem på bra sätt. Även otända ljus avger doft, så du kan ha dem i skåp, otända, för att få det luktare godare.

Om det stinker från papperskorgen eller sopkorgen, så är det lätt åtgärdat. örja med att hälla i lite citrondoftande diskmedel och sedan vatten. Du kan också gnugga med citron- eller limeskal runt om i papperskorgen och skölja med vatten.

Blommor och krukkväxter är inte heller fel för att få en bra doft. Många av våra krukväxter och blommor doftar väldigt gott. Bra förslag är pelargoner, jasmin, eukalyptus, gardenia, orkidéer, och oregano.

Sen, ett annat tips, baka! Inget slår doften av nybakat, så passa på att göra det samma dag du får gäster!

14 Apr 2020