Interiörguiden

Ett snyggt golv kan höja hela rummet

Ett gammalt hederligt trägolv är nog något av det snyggaste som finns. Det är dock ganska viktigt att det är välskött och att det inte har några konstiga missfärgningar, djupa märken eller att det finns flisor i dem som man kan få i fötterna. Men hur gör man egentligen för att sköta om sitt golv på allra bästa sätt? 

Rena golvytor håller längre

Regelbunden städning med sopborste och medel som inte är för skarpa är något som trägolv mår bra av. En eller två gånger per år kan man också skura golvet men tänk då på att använda såpa eller något annat medel som är snällt mot trä. Att använda starka kemikalier får ditt golv rent och det sprider en väldoft i rummet men kan samtidigt förkorta livslängden på både vanligt trägolv och parkett. Se också till att bona golven med jämna mellanrum för att få en slitstark yta. 

När det behövs krafttag

Om ditt golv har fått skador,eller om det helt enkelt är väldigt gammalt, så kan det vara dags att slipa trägolvet. Detta är en ganska känslig process som kräver en hel del kunskap. Därför bör man inte utföra det själv utan anlita en expert. Då vet du att det blir rätt gjort och du får dessutom garanti på det jobb de utfört. Hos Cityparkett får du dessutom möjlighet att göra Rot-avdrag vilket gör att det blir ekonomiskt fördelaktigt att slipa golven. Efter att de varit hemma hos dig så får du ett golv som kommer att höja hela ditt rum!

15 Mar 2018