Interiörguiden

Detaljerna är allt

När man vill göra fint någonstans, oavsett var, så måste man givetvis ha idéer om vad för stil man är ute efter och vilka möbler som skulle kunna göra sig snygga där. Man ska absolut lägga tid och energi på att ta fram rätt färger och material - och belysning är superviktigt! Men! Man får inte glömma bort detaljerna för det är i slutänden de som ger det där lilla extra. Det är detaljerna som gör ett rum personligt, inte väggfärg och soffval. Tro mig!

Nya knoppar - nytt kök

Tänk dig ett kök i lantlig stil. Man har valt saker som diskbänk, vask och skåpsluckor med stor omsorg, men lägger ingen vikt vid dörrknopparna eller kranen. Dessa "små val" har stor effekt på slutresultatet. Jag valde själv nya knoppar till köket ganska nyligen. Jag har ett relativt nytt kök som jag i allmänhet var nöjd med, men något skavde. När jag hittade Fridas Gårds knoppar så insåg jag direkt att det var just knopparna som var fel och jag överdriver inte när jag säger att det känns som att jag bara genom att byta ut knopparna har fått ett helt nytt kök.

Sedan ska man aldrig underskatta textilier. De är också ett enkelt och tillgängligt sätt att sätta personlig prägel på ett rum. Vissa byter filtar, gardiner och kuddar efter årstid, men riktigt så ambitiös är inte jag. Orken finns liksom inte riktigt för ett sådant åtagande. Men jag har en ganska imponerande samling kuddfodral i linneskåpet, så nog byts de ut då och då!

18 Mar 2019