Interiörguiden

Det där som inte syns

Alla vi som älskar att inreda lägger väldigt mycket fokus på yta. Det ska vara snyggt och i viss mån kanske även praktiskt och bekvämt. Vi kan allt om former och färger, ytor, texturer och estetiska funktioner. Vi kan skilja mellan tyger och är extremt noggranna med nyanser. Vi kan allt om olika träsorter och har tydliga preferenser när det kommer till metall. Hur man placerar mattor och hänger gardiner är också något vi har koll på. Fråga mig om soffkuddar, ytfinish eller lampskärmar och jag kommer kunna ge dig snabba, säkra svar.

Under ytan

Det finns förstås en annan sida av varje rum, den som inte syns, men som spelar en otroligt viktig roll och det är den som hantverkarna ägnar sig åt. Vi inredare tar för givet att saker som VVS och elektricitet fungerar som det ska när vi kommer in och kör igång, men så är förstås inte alltid fallet. 

Jag fick i uppdrag att inreda ett vardagsrum här för leden och insåg snabbt att något var fel med elen i rummet. Man kunde inte ha mer än en sladd inkopplad åt gången annars gick säkringen. Som tur var kunde de på installationscompaniet.se snabbt komma och rädda upp situationen och ägaren till lägenheten, som alltså hade levt såhär i flera år utan att få tummen loss att ringa en elektriker, blev väldigt glad. Rummet blev fantastiskt sedan också...

16 Sep 2019