Interiörguiden

Dekorera ditt hem med stil

Det finns en del trevliga tips på hur du kan inreda och dekorera ditt hem under 2023. Här nedan kommer fllera tips du kan ta till dig!

Förvandla ditt hem med färg

Personaliseringen av utrymmen har lett till en "fri håla för alla" när det gäller färg i hemmet: de deklarerade trenderna är inte så viktiga (ofta drivna av marknadsföringsbehov), lika mycket som att förstå de färger som bäst passar din personlighet, som kan överföra positiva känslor.

Det är därför okej att ta reda på aktuella trender, men bara som utgångspunkter, utan att bli förtrollad av val som inte är i samklang med ens känslor.

Bland förslagen att utvärdera idag, finns gult och färgerna som innehåller det som mandarin, cederträ, primula, vinblad: det är ljusets och glädjens färg.

Men om behovet är att måla ett intimt rum, tillägnat stunder där man kan vara med sig själv, meditera, koppla av, utöva yoga, är de angivna färgerna lila eller blå.

Ta in en känsla av välbefinnande i huset

Färger, ljus, material och ytor är de aspekter som man kan agera på för att skapa harmoniska utrymmen som kan återställa fysiskt och mentalt välbefinnande.

Sedan finns det några enskilda utrymmen i huset att fokusera på. Badrummet, först och främst.

Om önskan om ett badrum som allt mer liknar ett spa redan var igång, har de två åren av pandemin drivit gaspedalen i denna riktning.

Idag är badrummet i alla avseenden miljön där människor inte bara söker intimitet, utan möjligheten att djupt njuta av stunder av återuppbyggande paus som vi kan utläsa från 2023 års badrumstrender.

Om det finns ett behov av förnyelsemiljöer, men det kritiska är begränsat utrymme, räcker det med att fokusera på ett hörn, till exempel att införa en eldstad i vardagsrummet (idag finns det många lösningar som inte kräver i förväg arrangerade system) eller ställa en öppen spis i vardagsrummet. 

Möblera huset med växter

Behovet av att omge sig med naturen, även eller särskilt i stadslägenheter, har aldrig varit så känt som nu.

De som känner att det är det främsta behovet av att förvandla sina interiörer till förmån för ett nytt välbefinnande bör gå direkt till naturen själv och inte till dess imitationer.

Idag är att inreda ett hus med växter inte bara en stylingtrend utan en konkret möjlighet att göra gott för planeten och även för vår hälsa.

Många arter, även lättodlade, har exceptionella funktionella egenskaper för inomhusbruk, till exempel eliminerar de vissa potentiellt skadliga ämnen som formaldehyd.

30 May 2023