Interiörguiden

Byta fönster? Tänk på det här

Fönsterbyte är något som många gör och det är inte sällan man hör folk prata om att göra det, som om det vore den enklaste sak i världen. Att byta fönster är inte som att byta matta i vardagsrummet precis, det krävs kunskaper och erfarenhet för att det ska bli bra. Här får du några tips på vad du ska tänka på när du funderar på att byta fönster i huset. 

Mina bästa tips

Det finns många olika typer av fönster. Jag berättade senast om PVC-fönster till exempel och det gäller att ha lite koll innan man bestämmer sig för vilken typ av fönster man ska ha. Saker som kostnader, material, isoleringsförmåga och annat är saker du behöver ha koll på. Det är ju dumt att byta till ett fönster som är sämre än de du redan har! 

Prata med en glasmästare! Även om du har planerat att byta fönster på egen hand så är det alltid en god idé att prata med en glasmästare som vet vad de pysslar med. Mockfjärds erbjuder kostnadsfritt besök och kan både mäta upp fönstren så du får rätt storlek och även komma med förslag på vilka fönster som skulle passa just ditt hus allra bäst. 

Mitt sista tips, som också är det jag tycker du ska lyssna extra mycket på är: anlita någon som byter. Visst kan man byta själv men eftersom ett fönster är ett skydd mot väder och vind så MÅSTE det bli rätt. Med ett proffs så vet du att resultatet blir som du tänkt dig. 

14 Aug 2021