Interiörguiden

Bli inte ett fall för arga snickaren

Jag har suttit och tittat en del på repriser av gamla avsnitt av arga snickaren och blir så förundrad över hur fruktansvärt fel det kan gå för vissa människor. En sak som de verkar ha gemensamt är att de har påbörjat en renovering av något slag och sedan inte fullföljt det. Ett vanligt fenomen är att när de inte vet hur de ska komma vidare så börjar de riva i nästa rum. jag sliter mitt hår i frustration bara över att se dem på TV men samtidigt kan jag ju inte låta bli. Här tänkte jag ge alla hemmafixare lite små tips för att undvika de fällorna som deltagarna i arga snickaren verkar ha fallit ned i. Håll tillgodo.

Mina tips för hemmasnickaren

  1. Ha en plan: Jag vet inte hur många gånger jag hört Anders säga det på TV. "Du har ju ingen plan!". Med en plan för hur slutresultatet ska bli så är det lättare att komma dit. 
  2. Ett rum i taget: Vilket rum är viktigast? Köket och badrummet! Börja med de rummen som är viktigast för dig, och gör klart innan du påbörjar nästa rum. 
  3. Anlita hjälp: Man kan inte göra allt på egen hand. För stora jobb, och för jobb du inte klarar av på egen hand så är det bäst att anlita hantverkare som gör jobbet åt dig. 

Med dessa tre enkla tips kan du slippa bli deltagare i program på TV där de tar över din renovering. Tålamod, envishet och att vara påläst innan man sätter igång är tre andra saker du bör ha med dig. Lycka till! 

4 Nov 2018