Interiörguiden

Belysning är en viktig del i din inredning

Belysningen, det är en mycket viktig del i inredningen. Genom ljussättning så går det att påverka ett rums karaktär och atmosfär. Det finns en grund för fungerande belysning, som då ofta utgörs av en takbelysning i form av en taklampa eller spots. Det är då det som kallas allmänbelysning. Men det är även viktigt att få in andra sorters ljuskällor med så som stämningsbelysning, punktbelysning och funktionell belysning. Belysning ute är även den minst lika viktig. Inred med lampor från Kulturlampan. De har belysning för både utomhusbruk och inomhusbruk. 

Belysning i vardagsrummet

Ett rum många tillbringar mycket tid i, det är vardagsrummet. I detta rum är det viktigt att ha flera olika ljuskällor och lampor. Vardagsrummet är ett rum där man gärna har stämningsbelysning i form av golvlampor eller bordslampor. Men det är inte fel att även ha punktbelysning som ljussätter specifika föremål. Det är även  trevligt att ha en dekorativ lampa i fönstret. Sedan är det bra att ha en lampa att kunna tända upp, då det är dags för städning. 

Funktionell belysning

I en del rum är det viktigt med funktionell belysning, så som i köket, eller hemmakontoret. Det är då ljus som gör att det lyser upp ordentligt för att du ska se vad du gör. Det så att du inte överanstränger dina ögon. Att ha bra arbetslampor är även det ett måste och att de sitter i bra höjd så väl som har rätt ljusstyrka.

Oavsett belysning, satsa även på att köpa snygga lampor, som är fina att se på utöver att de ger rätt sorts ljus. 

9 Sep 2020