Interiörguiden

Behöver du mäta radon?

Radon är ett ämne man absolut inte vill ha i sin bostad. Om du misstänker att det kan finnas radon i ditt hus, så kan det vara bra att mäta halten. Det görs enklast med en radonmätare. Om du vill kolla in olika varianter för att jämföra, så kan du göra det via Bäst-i-test.guide. Om du skulle bli utsatt för radon över lång tid, så kan det leda till en mängd hälsoproblem så väl som du kan drabbas av lungcancer. Skulle det visa sig att du mäter upp höga nivåer av radon, då måste det saneras!

Hitta rätt radonmätare

Om du vill köpa dig en radonmätare för att ha koll, så finns det ju flera olika på marknaden idag. Därför kan det vara bra att jämföra dem mot varandra. Du bör titta på en del saker inför ditt köp. Till exempel är det bra att se hur det är med precisionen på den mätare du funderar på. Det är rätt bra att köpa en modell där det går att mäta under tid, för att få ut bästa medelvärdet.

En annan sak att ta i beaktning är hur användarvänlig den är. Det är ju bra att inte ta en som är allt för avancerad för att du ska klara av att använda dig av den.

Fundera även på om det ska vara en aktiv eller passiv radonmätare du ska ha, samt se även till att den du köper är godkänd.

22 Sep 2022