Interiörguiden

Behöver du byta taket?

byta tak

Är det så att du bor i ett hus, där taket inte har bytts på väldigt många år, så kan det vara så att du har behov av en takläggare Skåne. Det oavsett om du ska renovera ditt tak eller lägga ett helt nytt. Taket på en bostad är viktigt att ta hand om på rätt sätt. Det finns ju för att skydda huset, fastigheten eller vad taket nu sitter på. Om taket inte mår bra, så kan resten av byggnaden snart att följa efter. Tak är tänkta att hålla i många år, men då gäller det även att du tar hand om det. Det i form av taktvätt med mera.

Ta hand om ditt tak

Tak som läggs har en lång livslängd. Det finns tak som kan vara i 100 år men det vanliga är att de håller 30-50 år. Men då är det ett måste som sagt att du tar väl hand om ditt tak. Det är bra att se över pannor och byta ut om det blir trasiga takpannor. Sedan bör taket hållas rent med. Ta bort löv, kvistar, mossa och så vidare samt ge ditt tak en taktvätt lite då och då. Då kommer ditt tak att hålla bra mycket längre än om du bara låter det vara. 

Hur vet jag att det är dags för nytt tak?

Ofta finns det tydliga signaler på när det är dags att byta taket men är du osäker, ta in en takläggare Skåne som kan göra en besiktning.

4 Oct 2019