Interiörguiden

Bästa tiden att köpa cykel

Precis som att julsaker blir billigast direkt efter julhelgen, och att interiörsaker har sina perioder med rabatter så finns det en tid då det är allra bäst att hitta elcyklar på rea och den tiden är nu. I mars, skitmånaden då det kan vara vinter ena dagen och nästan som en högsommardag en annan dag, så är det läge att kolla på cyklar om man ändå tänkt investera i en ny. 

Varför en elcykel?

Ja, varför inte? Vi som jobbar med inredning är väldigt modemedvetna och elcyklar är verkligen något som är i ropet idag. Men det är mer än bara en hype. Jag tror verkligen på en framtid utan bilar, och att ersätta en bil med en elcykel, som exempelvis Ecoride ambassador M8, är bra både för miljön och för mig som person. 

Men hur kan en elcykel vara mer miljövänlig än att åka på en vanlig cykel? Eller att åka många på en buss eller ett tåg? Det enkla svaret är att det är den inte. Men jämför man med de fordon den ersätter så är det en otrolig skillnad. En bil, oavsett om det är en elbil eller en som drivs med fossila bränslen, har ett stort klimatavtryck och elcykelns är mindre. Så enkelt är det. Det är också därför jag vill välja en elcykel, men jag vill ju inte betala för mycket och det är också därför jag alltid håller utkik efter när det är en bra rea på gång. 

17 Mar 2021