Interiörguiden

Är det dyrt att slipa golv?

Jag har länge funderat på att fixa golvet i vardagsrummet men jag är inte jättesugen på att byta ut det helt och hållet. Det är ju inte dåligt egentligen, det behöver bara få en rejäl putsning så att säga för att bli av med repor och missfärgningarna. Jag tänkte först göra det själv, så jag testade lite på ett ställe där det inte syns (ja, jag har lärt mig av mina misstag) och det blev inte som jag hade tänkt mig. 

Finns det golvsliparfirmor?

Jag började leta efter pris för en dammfri golvslipning och det slutade med att jag landade på en blogg där hon som skriver hade gjort ungefär samma sak. Jag fick lite tips på hur man kan göra för att få tag i företag som slipar golv, och det till bra pris. Det handlar om att be om offerter, och sedan ställa dem mot varandra. Om du klickar på länken ovanför här så kan du läsa hur hon gjorde, och hur resultatet blev och det är rätt intressant läsning. 

Så ja, det finns företag som slipar golv, och det dammfritt också. Det gillar jag eftersom jag inte är jättesugen på att ha hemmet fullt med slipdamm. Det blir så jobbigt att städa och tvätta allt efteråt. Lite damm är väl OK, men om det blir som ett tjockt lager på alla möblerna, eller om det gräver sig in i min garderob ja då får jag nog lite panik. 

Så vad kostar det att slipa golvet?

ja, nu har jag ju inte kommit igång än med att be om offerter så jag kan ju inte ge dig ett pris på vad det kostar. Men det man ska ha med i sin beräkning är att det kan tillkomma ytbehandling som kostar lite olika beroende på vad du väljer. Tänk också på att ROT-avdraget är till för just såna här grejer. Det blir ett avdrag på 30% på den totala arbetskostnaden och eftersom det inte är så höga materialkostnader för golvslipning så kommer det göra rätt så stor skillnad för dig. Nu ska jag få iväg mina offertförfrågningar, önska mig lycka till!

10 Jun 2020